Σταματίνα Αντωνίου

Βιογραφικό

Ας συστηθούμε

Η διαδρομή μου και η εκπαίδευσή μου στους τομείς της κοινωνικής ανθρωπολογίας, της ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και της εργασιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου (University of East London) καθόρισαν τον χαρακτήρα μου ώστε να επιθυμώ να συμβάλω ενεργά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας με ευαισθησία  έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

Παράλληλα, έχω αποκτήσει εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορους τομείς, όπως την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις αλλά και στον τομέα των στρατηγικών επενδύσεων όπως μπορείτε να δείτε με μια γρήγορη ματιά και στο profile μου στο LinkedIn.

Το πάθος μου για την πολιτική και την κοινωνική ανάπτυξη προέρχεται από την πίστη ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις πλούσιες εμπειρίες για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που ευημερεί και εμπνέει κάθε πολίτη. Η εμπειρία μου στον επιχειρηματικό κόσμο, στην επικοινωνία και στον τομέα της ψυχολογίας με έχει διδάξει τη σημασία της προσαρμογής και της καλής συνεργασίας. Συνδυάζοντας αυτές τις εμπειρίες με την πάθος μου για την πολιτική δράση, είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία όπου η δουλειά των ενεργών πολιτών αναγνωρίζεται, ενθαρρύνεται και λειτουργεί ως μοχλό έμπνευσης ώστε ακόμη περισσότεροι άνθρωποι να ενδιαφέρονται για το κοινό καλό.

Συνεχίζοντας αυτόν τον δρόμο, σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την ποικιλία των γνώσεων και των δεξιοτήτων μου για να προωθήσω πολιτικές που θα δημιουργήσουν θετικές αλλαγές και ανάπτυξη για την κοινωνία μας.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια συμμετείχα ενεργά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και αργότερα στην ΟΝΝΕΔ όπου κατέχω σήμερα τη θέση του Τομεάρχη Παιδείας στο Πολιτικό Συμβούλιο. Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο δραστηριοποιούμαι  ενεργά στη Νομαρχιακή της ΟΝΝΕΔ Α’ Αθηνών ενώ ακολουθώ την επιθυμία μου για περαιτέρω ακαδημαϊκή εξέλιξη συνεχίζοντας τις σπουδές μου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε αυτοδιοικητικές εκλογές, θέτοντας τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου. Γι’ αυτό, ανυπομονώ να μοιραστώ το όραμά μου για μια καλύτερη Αττική με όλους εσάς. Η προσωπική μου δέσμευση και αφοσίωση στην προαγωγή του κοινού καλού είναι ακέραιο μέρος της πολιτικής μου φιλοσοφίας. Μέσα από τη συνεργασία, τον ανοιχτό διάλογο και την ενεργή συμμετοχή όλων μας, πιστεύω ότι μπορούμε να χτίσουμε μια Αττική που θα αντικατοπτρίζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολιτών της. Με αυτήν την αίσθηση αποστολής και τη δέσμευσή μας για θετική αλλαγή, καλώ όλους σας να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτό το ταξίδι.